We gaan verhuizen

De Historische Kring Gente gaat verhuizen

Vanaf maandag 2 september bent u van harte welkom in ons nieuwe onderkomen:
De Leemhof, Dorpstraat 1, 6691 AV Gendt.
Openingstijden: maandagavond van 20.00-22.00 uur en woensdagochtend van 9.30-12.00 uur.
Correspondentie graag ook naar Dorpstraat 1, 6691 AV Gendt.
Wij blijven natuurlijk ook bereikbaar via de bekende mailadressen.

Rabo Clubsupport 2023

Dit jaar heeft onze kring weer deelgenomen aan de actie van de Rabobank: Rabo Clubsupport. Hierbij kunnen de leden van de bank een stem uitbrengen op verenigingen die zij een financieel voordeel gunnen.

Voor ons heeft dit zeer gunstig uitgepakt en wij bedanken dan ook alle mensen die op ons hebben gestemd.

Inmiddels hebben we een bedrag van € 2.019,35 mogen ontvangen en zijn daarmee derde geworden in de regio Maas en Waal-Oost Betuwe.
Zoals we hebben aangegeven zal dit bedrag gebruikt worden om de contributie niet te verhogen en zal ook een gedeelte worden gebruikt voor de op handen zijnde verhuizing naar De Leemhof in 2024.

Jubileumboek

Vrijdag 29 september jl. is ons jubileumboek onder grote belangstelling gepresenteerd.

Veel boeken zijn al opgehaald maar nog niet alle boeken.

Voor de mensen die een boek hebben besteld maar nog niet ontvangen,

deze kunnen worden opgehaald op de volgende tijden:

Maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur

en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Rabo ClubSupport Campagne 2023


In 2023 doen ook wij weer mee aan de Rabobank Club support.
Leden van de Rabobank kunnen vanaf 4 tot en met 26 september 2023 stemmen op de vereniging die zij een financieel voordeeltje gunnen. Iedereen met een rekening bij de Rabobank kan gratis lid worden van die bank en één stem op de favoriete vereniging uitbrengen.
Dat wil zeggen er mogen maximaal 3 stemmen worden uitgebracht:  één stem per vereniging. Iedereen die als lid van de Rabobank is geregistreerd mag stemmen.

Iedere stem levert onze vereniging geld op. Allereerst houden we voor dat geld de contributie hetzelfde en mochten we zoals in voorgaande jaren ruim bedacht worden, dan kunnen we een deel van het ontvangen bedrag besteden aan de verhuizing in 2024 en verdere digitalisering.
Wij hopen dat u ook dit jaar weer uw stem wil uitbrengen op Historische Kring Gente.
Als u bij het stemmen hulp nodig heeft, willen wij u graag tijdens onze openingsuren helpen: de koffie of thee staat klaar.
De uitslag van de actie wordt bekend gemaakt medio oktober a.s. via onze site en Facebook.

 

Stamboomcafé in Bibliotheek Elst op zaterdag 7 oktober 2023

Op zoek naar je voorouders of naar die ene speciale voorouder? Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging helpen tijdens genealogische informatiemiddagen in de bibliotheek bij uw zoektocht naar uw stamboom, afkomst en familiegegevens.
Na bijvoorbeeld het zien van het tv-programma ‘Verborgen verleden’ zijn veel mensen op zoek naar hun voorouders. Op het internet is er al veel te vinden, maar waar moet je beginnen? Geïnteresseerden zijn welkom tijdens inloopsessies op de eerste zaterdag van de even maanden van 11:00 tot 13:00 uur in de bibliotheek Elst, Europaplein 1, 6662 DD Elst. Vooraf aanmelden is niet nodig.
De eerste bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2023.

NVG

 

Koninklijke onderscheiding

Op 26 april 2023 kreeg Ine Smeenk tot haar verrassing een koninklijke onderscheiding. Ine kreeg dat voor vele jaren vrijwilligerswerk bij de dagopvang in het zorgcentrum. Bij de historische kring zat Ine bij de knipseldienst en later ook bij het foto’s scannen. Ze heeft dat 26 jaar gedaan. Wij feliciteren haar met van harte met deze onderscheiding.

 

Fotopresentatie 18 april 2023

In een afgeladen zaal bij ‘De Klok’ heeft iedereen weer kunnen genieten van de vele foto’s met commentaar van Henk Klaassen. Zoals beloofd ‘wandelde’ hij door Gendt en zagen we oude maar ook de nieuwe gebouwen die er soms voor in de plaats kwamen. Ook prachtige natuurfoto’s kwamen voorbij. Ondanks wat pijntjes kwam Henk goed op gang en dat was te horen in de zaal, vooral toen Ken Watts voorbij kwam. Omdat de voorzitter verhinderd was deed penningmeester Geert Witjes het woord en bedankte hij naar afloop Henk en Mia Gerrits-Bouwman die technisch ondersteunde met een kleinigheid.

fotopresentatie 2023

 

Filmavond 27 januari 2023

In de volle zaal van Providentia kwamen allen bij elkaar om een film over ons prachtige dorp te bekijken. Eerst was er een kort woord van de nieuwe voorzitter René Derksen. Hij had het onder andere over het 40-jarig bestaan van de kring en het doel om tot 1000 leden te komen. Daarna ging een ieder er eens goed voor zitten. Zoals altijd was er veel herkenning en zagen volwassenen zich als kind terug bijvoorbeeld op het kinderdorp.
Volgens de reacties tijdens het kijken en ook achteraf is iedereen zeer tevreden naar huis gegaan.

Filmavond Providentia

 

-+=
Top