Agenda

Jaarprogramma

Excursie: Vrijheidsmuseum Groesbeek

Zondag 22 mei 2022 om 14.00 uur
Wylerbaan 4, Groesbeek

Op zondag 22 mei 2022 gaat de kring op excursie naar het Vrijheidsmuseum in Groesbeek, Wylerbaan 4. We verzamelen om 13.45-14.00 bij het museum maar er kan vanaf 13.00 uur gecarpoold worden vanaf Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19, Gendt. Voor de deelnemers aan deze excursie wordt de entree betaald door onze historische kring maar als u een museumjaarkaart heeft wordt u verzocht deze mee te nemen.

Het bevrijdingsmuseum in Groesbeek heet na de verbouwing al een tijdje Vrijheidsmuseum. Bij de herdenking van 75 jaar bevrijding stond een bezoek op het programma, maar ging het vanwege corona niet door. Nu een nieuwe poging.

In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Operatie Veritable. Het is een publiekstrekker voor jong en oud, uit binnen- en buitenland. De bezoekers beleven het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal. De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit van nu.
De bezoeker wordt uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken.
Ook het duurzame gebouw zelf, de 12 meter hoge Dome, is een attractie en heeft een sterke gelijkenis met een enorme parachute. Vanaf het terras heeft u een panoramisch uitzicht over het historische landschap van toen.

Vrijheidsmuseum
Vrijheidsmuseum Groesbeek

 

 

-+=
Top