Agenda

 Fototentoonstelling Kersenfeest

23 en 24 juni 2018

Op het Kersenfeest op 23 en 24 juni is er weer een fototentoonstelling in de Leemhof van de Historische Kring Gente. Dit keer met een selectie van foto’s uit alle jaren van het bestaan als kring en dat is intussen 35 jaar. De kring viert dit jaar namelijk het 35-jarig jubileum.
De opening– en sluitingstijden van de tentoonstelling tijdens het Kersenfeest zijn grotendeels gelijk met die van de braderie. Zaterdag 23 juni vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur, met wellicht rond 14.00 uur een bezoek van de Kersenkoningin en haar hofdames en zondag 24 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Foto’s zijn er onder andere van het begin in Marca XX, het eerste kringgebouw aan de Markt en van de verschillende activiteiten in Villa Ganita, het huidige kringgebouw aan de Nijmeegsestraat vroeger bekend als het gemeentehuis van Gendt. De kring laat in de expositie niet alleen de gebruikelijke activiteiten zien, maar ook bijvoorbeeld beelden van de workshops voor de scholieren die er gehouden worden in en buiten het gebouw. Vroeger zat het museum Niemandsland in de kelder van het gebouw en nu ernaast en ook dat is te zien. Net als de diverse evenementen waarbij de kring aanwezig is, zoals Dodenherdenking, Kersenfeest en Koningsdag, uitreiking van het Sprauwenjagertje, enzovoort. De ontwikkeling van de kring van 500ste naar 900ste lid wordt in beeld gebracht. Al met al wordt dan wel duidelijk dat de kring op breed terrein werkzaam is.

Ria Schouten-de Haan

Scholieren krijgen workshop bij de kring