Onze boekuitgaven

Gendt tussen stad en dorp, G. Visser e.a., 2008

Uitgave bij het 25-jarige jubileum van de kring.

Dit boek bevat tal van oorspronkelijke verhalen die lopen van de prehistorie tot de jaren vijftig van de 20e eeuw. Zo is er een artikel over de loop van de Waal bij Gendt door de eeuwen heen, wordt over de archeologische vondsten in Gendt verteld, de eerste vermelding in een oorkonde, de geschiedenis van Hulhuizen, genealogie, vervoer en steenfabricage en niet te vergeten de oorlog en de wederopbouw. UITVERKOCHT. 

Gendt tussen Kraaijenbosch en Knienepol, Y. de Boer-Ravestein e.a.,2013

Uitgave bij het 30-jarige jubileum van de kring, legt meer de nadruk op het leven in Gendt in de 19e en 20ste eeuw.
Daarvoor spreken verhalen over het leven, wonen en werken in Gendt in de 19e eeuw en een onderwerp als de opkomst en neergang van de steenfabricage in de polder in de 20e eeuw. Toch gaat het soms wat verder in de tijd terug zoals over het ontstaan, bewoning en archeologie van Gendt en omgeving en de katholieke kerken in Gendt en Hulhuizen na de Reformatie. Meer eigentijdse verhalen zijn er over het Kersenfeest, verklaring van de straatnamen in Gendt en niet te vergeten de jeugdherinneringen van de bekende schrijfster Esther Gerritsen.

In beide boeken staan nog veel meer andere artikelen, die hier niet genoemd zijn en komt het Gendtse dialect aan bod. Ze zijn allebei gelardeerd met veel oude foto’s en gewoon een must voor iedere (voormalige) inwoner van Gendt. UITVERKOCHT.

-+=
Top