Onze boekuitgaven

Gendt in beeld

Uitgave bij het 40-jarige jubileum van de kring, G. Visser e.a., 2023

Gendt in beeld is het derde ‘grote’ boek van de kring na Gendt tussen stad en dorp en Gendt tussen Kraaijenbosch en Knienepol.
Dit boek is een blader- en kijkboek. De naam zegt het al, de nadruk ligt op de afbeeldingen, de tekst speelt een veel geringer rol. De oorspronkelijke opzet, een boek met de ‘mooiste’ foto’s van de kring bleek al snel niet te werken. Ook al omdat de redacteuren vinden dat het boek een breed beeld van de geschiedenis van Gendt moet geven, waarbij ook het meer recente verleden aandacht verdient. Mensen die over 25 of 30 jaar het boek uit de kast nemen kunnen dan zeggen: ‘Kijk, zo was het in het begin van de 21-ste eeuw.’
UITVERKOCHT

————————————————————————————

Gendt tussen Kraaijenbosch en Knienepol, Y. de Boer-Ravestein e.a.,2013

Uitgave bij het 30-jarige jubileum van de kring, legt meer de nadruk op het leven in Gendt in de 19e en 20ste eeuw.
Daarvoor spreken verhalen over het leven, wonen en werken in Gendt in de 19e eeuw en een onderwerp als de opkomst en neergang van de steenfabricage in de polder in de 20e eeuw. Toch gaat het soms wat verder in de tijd terug zoals over het ontstaan, bewoning en archeologie van Gendt en omgeving en de katholieke kerken in Gendt en Hulhuizen na de Reformatie. Meer eigentijdse verhalen zijn er over het Kersenfeest, verklaring van de straatnamen in Gendt en niet te vergeten de jeugdherinneringen van de bekende schrijfster Esther Gerritsen.

In beide boeken staan nog veel meer andere artikelen, die hier niet genoemd zijn en komt het Gendtse dialect aan bod. Ze zijn allebei gelardeerd met veel oude foto’s en gewoon een must voor iedere (voormalige) inwoner van Gendt. UITVERKOCHT.

————————————————————————————

Gendt tussen stad en dorp, G. Visser e.a., 2008

Uitgave bij het 25-jarige jubileum van de kring.

Dit boek bevat tal van oorspronkelijke verhalen die lopen van de prehistorie tot de jaren vijftig van de 20e eeuw. Zo is er een artikel over de loop van de Waal bij Gendt door de eeuwen heen, wordt over de archeologische vondsten in Gendt verteld, de eerste vermelding in een oorkonde, de geschiedenis van Hulhuizen, genealogie, vervoer en steenfabricage en niet te vergeten de oorlog en de wederopbouw. UITVERKOCHT. 

 

 

-+=
Top