Open dag op 10 maart Hist. Kring Gente en Museum Niemandsland

Zaterdag 10 maart 2018 van 12.00 uur tot 16.00 uur is er een Open Dag in Villa Ganita, Nijmeegsestraat 19 te Gendt vanwege de viering van het 35-jarig jubileum van de kring. Dit valt samen met de officiële opening van de nieuwe locatie van Museum Niemandsland ernaast.

Het museum had eerst een expositie over de Tweede Wereldoorlog in de kelder van Ganita mare. Nu heeft het museum voorlopig meer ruimte gekregen naast de kring op de plek waar eerst de peuterschool en het kinderdagverblijf zat. Dit resulteert in een mooiere tentoonstelling en uitgebreider overzicht van voorwerpen en verhalen uit de plaatselijke oorlogshistorie. Een aanwinst voor de educatieve voorlichting van scholen en groepen.

Bij de kring kan men op zolder een archeologische expositie zien en op de begane grond rondsnuffelen in knipsel- en fotoboeken. Of zoeken in computers met de digitale fotocollectie en genealogische gegevens. Ook kan er een oude film bekeken worden. Kom dus kijken naar wat museum en kring te bieden hebben onder genot van een gratis kopje thee of koffie met wat lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *