Gendts Bevrijdingsfestival

Op 17, 18 en 19 januari wordt het Gendts Bevrijdingsfestival gehouden. Hieronder het programma van dag tot dag.

Vrijdag 17 januari

• Opening vernieuwd Museum Niemandsland, Nijmeegsestraat 19 (naast Villa Ganita)

Na de officiële opening bezoeken enkele schoolklassen het oorlogsmuseum. Het museum biedt nu met moderne technieken een beleving van de oorlogsperiode van 1939 t/m 1945 in deze regio en met name Gendt.

• 15.00 – 17.00 uur. Museum open voor publiek. Toegang € 3,50 inclusief kopje koffie/thee
  • 20.00 – ca. 22.00 uur. Lezing van de Historische Kring Gente door Bauke Huisman in grote zaal Providentia, Dorpstraat, Gendt. Bauke Huisman belicht in een PowerPointpresentatie de oorlogshandelingen in de Betuwe van september 1944 tot en met mei 1945. Toegang gratis. Koffie/thee etc. in de pauze is voor eigen rekening.

Zaterdag 18 januari

• 10.00 – 17.00 uur. Museum Niemandsland. Toegang € 3,50 inclusief kopje koffie/thee
  • 15.00 – ca. 17.30 uur. Bevrijdingsconcert Schutterij St. Sebastianus in grote zaal Providentia, Gendt. Toegangskaart € 7,50. Het concert wordt geïllustreerd met filmbeelden uit de oorlog en interviews van Gendtenaren die de oorlog nog meegemaakt hebben. Er is een pauze van ca. 30 minuten. Nog een paar kaartjes zijn te verkrijgen bij De Gent in Gendt.
  • 20.00 –  ca. 22.30 uur. Bevrijdingsconcert Schutterij in grote zaal Providentia, Gendt. Toegangskaart € 7,50. Het concert wordt geïllustreerd met filmbeelden uit de oorlog en interviews van Gendtenaren die de oorlog nog meegemaakt hebben. Er is een pauze van ca. 30 minuten.

Zondag 19 januari

• 10.15 – 11.00 uur. Optreden Schutterij St. Sebastianus en drumfanfare Michael bij Oorlogsmuseum Niemandsland.
  • 11.00 – 17.00 uur. Museum Niemandsland open. Toegang € 3,50 inclusief kopje koffie/thee.

Eén antwoord op “Gendts Bevrijdingsfestival”

1. Het was een prachtig weekeinde! De lezing, het concert en heropening van het museum waren echt de moeite waard.

Bedankt voor de goede organisatie aan allen die hier een steentje aan hebben bijgedragen.

Groeten uut Hulleze