Bevrijdingsfestival van 17-19 januari 2020

Vrijdag 17 januari begint het Bevrijdingsfestival in zaal Providentia met een lezing van de Historische Kring Gente door Bauke Huisman over de Tweede Wereldoorlog in de Betuwe.
De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Bauke geeft een overzicht van de militaire operaties tijdens de oorlog in de oostelijke Betuwe. Hij heeft zich daarin gespecialiseerd en door de lezing krijgt u een totaalplaatje van de operaties tussen september 1944 en mei 1945 van de geallieerde troepenbewegingen. De daarmee samenhangende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld de slag om Elst, het bombardement op Gendt en de verwoesting ervan komen aan de orde. Ook besteedt hij aandacht aan het lot van de burgerbevolking. Bauke is verbonden met en vaak te vinden in Oorlogsmuseum Niemandsland.

Bauke Huisman

Zaterdag 18 januari vindt in zaal Providentia het Bevrijdingsconcert plaats. Tijdens een middag- en avondconcert wordt het Gendtse verhaal over de oorlog geïllustreerd om 15.00 en 20.00 uur. Aan de hand van onderwerpen als de mobilisatie, de bezetting, D-Day, operatie Market Garden, de bevrijding en herdenking wordt u meegenomen hoe het in de oorlog was in Gendt en hoe dit door Gendtenaren beleefd werd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interviews, filmbeelden, foto’s, verhalen en muziek gespeeld door St. Sebastianus.
Zondag 19 januari om 10:30 uur is er een muzikale aubade bij Oorlogsmuseum Niemandsland. Deze aubade is ter gelegenheid van de vernieuwde tentoonstelling en zal muzikaal worden verzorgd door drumfanfare Michaël uit Nijmegen en St. Sebastianus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.