Agenda

Open Monumentendag

Op Open Monumentendag, zondag 10 september, waren  in Gendt van 11.00 tot 17.00 uur drie verschillende locaties te bezoeken.

Bij Café Concordia (Camping Waalstrand) in Hulhuizen was in de grote zaal een fototentoonstelling over Hulhuizen 200 jaar bij Nederland te zien. Van 14.00 tot 15.00 uur was er een optreden van Accordeon Groep “Betuwe Oost”. Bij Landgoed Poelwijk, Poelwijklaan 5 in Gendt exposeerden en plein air schilders zoals het woord al zegt hun werk in de buitenlucht. Tatjana versierde deze dag op het terrein met haar GordijnKunst verschillende bomen. Verder was er ’s middags met een pauze van een half uur een optreden van de Klif Eastwood Singers van 14.00 tot 15.30 uur. De derde locatie was de Piramide aan de Waal, Munnikhofsestraat 28. Daar was een fototentoonstelling van de Munnikhof door de jaren heen te bekijken en werd er geïmproviseerde akoestische muziek gespeeld door het trio Close Encounters.

Close Encounters op de Open Monumentendag
Close Encounters op de Open Monumentendag

Dit trio bestaat uit Berry Cloosterman op de harp, Clive Burrill gitaar en Stefan Posthuma sopraansaxofoon. De optredens waren steeds ± een half uur lang.

Overal in den lande waren overigens op de Open Monumentendagen weer allerlei gebouwen gratis te bekijken.

Ria Schouten-de Haan